Jelovnici i recepti

Pravilno izbalansirana ishrana je jedan od najbitnijih faktora za postizanje maksimalnih sportskih rezultata i očuvanja zdravlja sportiste. Usled pojačane fizičke aktivnosti dolazi do nakupljanja kiselih metaoličkih produkata, gubljenja elektrolita, vitamina, minerala i tečnosti. Bez obzira kojim sportom se bavili i kakva je naša telensa struktura pravilna ishrana će nam omogućiti maksimalno očuvanje našeg zdravlja i napredak u izabranoj aktivnosti.

Pravilan izbor jelovnika i namirnica daće najbolje rezultate i napredak. Jelovnik treba uvek da sadrži određenu nutritivnu vrednost uzevši u obzir (ugljene hidrate, proteine, masti, vitamine i minerale). Postoje različiti programi ishrane u zavisnosti da li je sportista u takmičarskoj fazi odabranog sporta ili mirnoj fazi. Kompletan jelovnik trebate uskladiti sa svojim mogućnostima, vremenom i sportom kojim se bavite. Ne smete preskakati obroke i uvek pripremite plan ishrane i za naredni dan, kako ne bi tog dana razmišljali šta bi mogli da pojedete.

Na ovoj strani možete pogledati naše savete za zdrave i sportske obroke u toku dana. Nadamo se da će olakšati i obogatiti vaš izbor hrane.

Mapa sajta

Pretražite sajt

Prevedi stranicu

srendeitrues

Citati

"Pobednici traže načine, a gubitnici razloge." "Odustati od vaših snova znači prepustiti se dosadnoj svakodnevici!" "Ne ponesi se pobedom, ne ponizi se porazom" "Slavi svoje uspehe bez obzira koliko oni veliki ili mali bili!" "Ne osvrći se nikad iza sebe, neko te može prestići" "Igraj bez ikakvih prethodnih očekivanja, i verovatno ćeš biti iznenađen ukupnim trudom." "Uspeh nastaje kada se sretnu spremnost i prilika." "Ne možeš pobeđivati ako ne naučiš da gubiš" "Ja ne vjerujem da trebaš biti bolji od svih ostalih. Ja vjerujem da moraš biti bolji nego što si ikada mislio da ćeš biti.“

Kalendar vesti

August 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Brojač poseta

Danas12
Juče226
Nedeljno471
Mesečno2993
Ukupno648503

Currently are 14 guests and no members online