Vitamin B17

Vitamin B17 u hrani: dobija se iz samlevenih koštica kajsije. Nalazi se i u košticama: jabuka, trešanja, breskvi, šljiva i nektarina, u velikoj je meri zastupljen u prirodi. Ali pošto je gorkog ukusa, čovekova namera da mu popravi ukus, dovela je do toga da je eliminisao gorku supstancu B17  selekcijom ili unakrsnim uzgajanjem;

Vitamin B 17 je jedan od glavnih izvora hrane među Eskimima, Huzima, Abkasianima  i mnogim drugim. Da li ste znali da među ovim plemenima nikad nije zabeležen slučaj obolelih od raka. Prema Dr. Krabs-u nama je potrebno minimum 100 mg vitamina B 17 (ekvivalent od oko 7 koštica kajsija na dan ) da budete skoro sigurni da nećete dobiti rak. Nažalost ova tvrđenje nemožemo uzeti zdravo za gotovo jer još uvek u praksi nije potvrđeno;

Prema Dr.Krebs-u, osnovni koncept se sastoji u unošenju dovoljne količine B17 na dnevnoj bazi što može biti ostvareno sledeći jedan od dva predloga :

  • Prvo, koristite voće celo (uključujući i semenke) ali ne jedite više semenki nego što bi pojeli u celom voću. N.P.  Ako jedete 3 jabuke na dan koštice od ove tri jabuke imaju dovoljnu količinu B 17 za dnevne potrebe.
  • Drugo, jedna koštica kajsije ili breskve na svakih 5kg telesne težine se smatra dovoljno za normalnu prevenciju protiv raka, međutim precizni broj može varirati od osobe do osobe u zavisnosti od metabolizma i načina ishrane. N.P. Čovek od 80kg može konzumirati 17 koštica na dan bilo od kajsije ili od breskve i na taj način će dobiti biološki razumnu količinu vitamina B-17.

Predlog da uzimanje  7 – 9 jezgara iz koštica kajsije ( 7 gr.) dnevno tokom celog života može pomoći u prevenciji kancera zajedno sa zdravim životom i zdravom ishranom, zaista je dobra vest. Važno je da su koštice od kajsija prvoklasne, odgajane bez upotrebe hemikalija, testirane laboratorijski prvo nakon odvajanja od voća a zatim i pre isporuke, na alfa toksin- plesan na koji su manje kvalitetne koštice osetljive, da se suše odmah, obrađuju i skladište pod strogim uslovima.Kao i većina oraha i semenja, koštice od kajsije su vrlo hranjive. Samo jedan od hranjivih sastojaka koje sadrže je „Amigdalin“ (vitamin B17). Ima ga u preko stotinu vrsta hrane, međutim ona hrana naročito bogata Amigdalinom je uglavnom iščezla iz ishrane zapadne civilizacije. Ljudi koji još uvek jedu tradicionalnu, prirodnu hranu, većinom ne oboljevaju od raka. Njihova ishrana sadrži velike količine hrane bogate nitrilosidima koja sadrži Amigdalin- koštice od kajsije, gorki bademi, semenke jabuka, semenke grožđa, proso, domaći pasulj i još mnogo drugih semenki, pasulja i žitarica. Visoko hibridna hrana sadrži malu količinu Amigdalina.

Preporuka

Naravno, na preterujte, Previše koštica će izazvati neprijatne prateće efekte. Ova prirodna hrana bi se trebala konzumirati u biološki racionalnim količinama ( ne više od 30 do 35 na dan ). Velike koncentracije B17 se mogu uneti ukoliko jedete prirodnu hranu u njihovoj sirovoj fazi ili kada tek izniknu. Hrana kuvana na temperaturama koju primenjujete neće uticati na gubitak sadržine B17 vitamina.

 

 

 

 

Mapa sajta

Pretražite sajt

Prevedi stranicu

srendeitrues

Citati

"Pobednici traže načine, a gubitnici razloge." "Odustati od vaših snova znači prepustiti se dosadnoj svakodnevici!" "Ne ponesi se pobedom, ne ponizi se porazom" "Slavi svoje uspehe bez obzira koliko oni veliki ili mali bili!" "Ne osvrći se nikad iza sebe, neko te može prestići" "Igraj bez ikakvih prethodnih očekivanja, i verovatno ćeš biti iznenađen ukupnim trudom." "Uspeh nastaje kada se sretnu spremnost i prilika." "Ne možeš pobeđivati ako ne naučiš da gubiš" "Ja ne vjerujem da trebaš biti bolji od svih ostalih. Ja vjerujem da moraš biti bolji nego što si ikada mislio da ćeš biti.“

Kalendar vesti

December 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Brojač poseta

Danas91
Juče240
Nedeljno331
Mesečno4148
Ukupno670567

Currently are 17 guests and no members online