Vodič za kupovinu sprave za kućnu upotrebu

User Rating:  / 0
PoorBest 

 

Kako bi najlakše izabrali spravu ili opremu za vežbanje kod kuće daćemo vam par saveta. Pre početka kupovine sprava trebalo bi da se informišete o vrstama sprava koje su na tržištu, koje su njihove cene i pre svega koja je njihova namena i kako se koriste. Pre izbora mašine za vežbanje utvrdite koji su tipovi vežbanja koji su ugodni za vas i u kojim pokretima uživate. Na primer, pojedninci koji uživaju u šetnji, džogingu ili aktivno trče mogli bi da razmisle o kupovini trake za trčanje.

Vrlo je važno da inspiracija za vežbanje koju osetite na početku traje tokom dužeg perioda vremena kako ne bi samo bacili teškom mukom zarađeni novac, a da bi bili sigurni u to utvrdite da li sprava koju ste odabrali pruža dovoljno raznovrsne aerobne programe koji će vama razbijati monotoniju treninga i motivisati vas da nastavite.

Sprave za vežbanje se razlikuju u zavisnosti od otpora vežbanja, brzine, pozicije, nagiba, omogućujući korisniku da poveća ili smanji intenzitet akitvnosti i postepeno napreduje u svom treningu. Osim sprava, u zavisnosti od toga da li želite da razvijate aerobnu izdržljivost ili snagu možete kupiti i slobodne tegove ili takozvane gladijatore koji pružaju mogućnost vežbanja sa opterećenjem celog tela. Ukoliko pazarite slobodne težine a na samom ste početku svog treninga, savetujemo vam da ne kupujete više od 15kg po jednom tegu, to je sasvim dovoljna težina za jednog početnika sa kojom će raditi tokom dužeg perioda vremena dok ne dođe vreme za napredovanje. Sve što vam je potrebno za razvijanje snage jeste par bućica i gumena podloga za vežbanje. Sa samo jednim parom bućica moćićete da odradite kompletan trening za celo telo. Savetujemo vam da dokupite i pilates loptu, nije preterano skupa a u kombinaciji sa tegovima moćićete da napravite pravi izazov u vežbanju svom telu.

the-article-1

Jedna od bitnijih karakteristika kod izbora kardio mašine za kućnu upotrebu je njena veličina. Mnoge mašine su velike i zauzimaju veći deo prostora, vrlo ih je teško pomerati kada se jednom postave, pa je potrebno utvrditi da li veličina mašine zadovoljava prostoru koji ste joj namenili. Prilikom određivanja prostora, dužine i širine mašine, obratite pažnji i na visinu, mnogi eliptični treneri su dosta uzdignuti pa ukoliko imate manji plafon, to može predstavljati kasnije veliki problem.

Pre kupovine opreme raspitajte se ili pretražite po internetu i forumima o brendu koji ste izabrali i pogledajte njegovu pouzdanost. Idealno je da spravu isprobate pre kupovine ili popričate sa ljudima koji su ih koristili. Proverite garanciju i ispravnost opreme pre kupovine. Oprema za kućno vežbanje može se kretati od nekoliko stotina pa do dobrih nekoliko hiljada evra. Posedovanje kvalitetne fitnes opreme za kućnu upotrebu omogućava možda kvalitetnije vežbanje ali i ogromne izdatke a povremene popravke i održavanje mašina su neminovne.

Preporučujemo da ukoliko niste preveliki fitnes fan i ne planirate vežbanje koje će trajati nekoliko godina, odete do obližnje teretane ili fitnes kluba i isprobate neke od sprava, koje ako vam se zaista i svide uvek kasnije možete i kupiti.

Home-Gym-Ideas-Review

Mapa sajta

Pretražite sajt

Prevedi stranicu

srendeitrues

Citati

"Pobednici traže načine, a gubitnici razloge." "Odustati od vaših snova znači prepustiti se dosadnoj svakodnevici!" "Ne ponesi se pobedom, ne ponizi se porazom" "Slavi svoje uspehe bez obzira koliko oni veliki ili mali bili!" "Ne osvrći se nikad iza sebe, neko te može prestići" "Igraj bez ikakvih prethodnih očekivanja, i verovatno ćeš biti iznenađen ukupnim trudom." "Uspeh nastaje kada se sretnu spremnost i prilika." "Ne možeš pobeđivati ako ne naučiš da gubiš" "Ja ne vjerujem da trebaš biti bolji od svih ostalih. Ja vjerujem da moraš biti bolji nego što si ikada mislio da ćeš biti.“

Kalendar vesti

December 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Brojač poseta

Danas28
Juče214
Nedeljno1427
Mesečno3604
Ukupno670023

Currently are 14 guests and no members online