Roler za trbušnjake

Roler za trbušnjake - 5.0 out of 5 based on 1 vote
User Rating:  / 1
PoorBest 

 

Roler za trbušnjake predstavlja dodatnu pomoć u jačanju trbušnih mišića, međutim to je samo jedan od razloga zašto bi mogli da ga koristite. Roler se može koristiti i u cilju poboljšanja i pomoći zdravlju a ne samo izgledu. Na primer, u slučaju velikih bolova i problema u donjem delu leđa, nedostatak abdominalnih mišića često predstavlja veoma značajan, doprinoseći faktor. Jednostavne vežbe na podu za trbušnjake u ovom slučaju mogu da izazovu velike bolove za one koji pokušavaju da ih urade. Tada roler postaje jedna od preostalih alternativa. Za razliku od klasičnih vežbi za trbušnjake roler bi trebao da izaziva manje bolova i naprezanja u vratu i leđima.

 

Roler za trbušnjake

OFF Core workout24 progression

Pre nego što počnete da ga koristite, trebali bi da poznajete tačno njegovu funkciju kao i pravilne načine izvođenja pokreta. Roler za trbušnjake je u principu jednostavan komad opreme, koji se sastoji od jednog ili više kotura, i drškama za ruke sa strane. Koristite ga tako što se spustite na kolena, ispred sebe uhvatite roler za držače i lagano ga kotrljate ka napred dok izdužujete svoj gornji deo tela. Početnici mogu sesti malo dalje od zida i kotrljati roler prema zidu do onog nivoa do kog su sigurni da mogu da se vrate u početnu poziciju. Kako napredujete možete probati da kotrljate roler bez pomoći zida ili u naprednijoj varijanti da ga kotrljate iz uspravnog položaja kao što je prikazano i na slici iznad.

Frugal-Core-Exercises-09-RolloutsAbWheel

 

 

Problem rolera za trbušnjake

Najveći problem ovog komada opreme jeste izuzetna zahtevnost i težina izvođenja same vežbe. Na žalost istina je da ćete retko gde videti da neko izvodi ovakvu vrstu vežbe za trbušne mišiće,  jer samo šačica ljudi odmah može bez problema da uradi pravilnih 10 ponavljanja ove vežbe. Da bi koristili ovaj komad opreme, potrebna vam je odgovarajuća spremnost kao i već solidna razvijenost trbušnih mišića i dobra stabilnost i ravnoteža tela. Klasične vežbe za trbušne mišiće uz razumne mere predostrožnosti zaštite vrata od povreda mogu dati iste rezultate. U realnosti roler za trbušnjake izgleda da i nema velikog uticaja na efikasnost vašeg treninga jer jedina vežba koja se i dalje izvodi rolerom jesu tradicionalni trbušnjaci, iako se aktivira više mišićnih grupa.

 

Savet

Roler za trbušnjake iako ima svojih prednosti u odnosu na neke druge sprave za razvijanje trbušnih mišića, baziran je uglavnom na teorijama na osnovu odličnog marketinga. Zdrava ishrana u kombinaciji sa aerobnim vežbama je mnogo pouzdaniji pristup za gubljenje viška kilograma i postizanje cilja mršavljenja.

Međutim, kao što smo i naveli, roler može imati velikih prednosti za osobe koje imaju neke povrede ili probleme sa vratom i leđima, i u tim slučajevima te osobe mogu razmisliti o njegovoj kupovini, ali pre svega je poželjno da ovu vežbu i sami probaju u nekom od klubova koji poseduju ovaj komad opreme, dok će iskusniji vežbači na roler gledati i dalje kao prejednostavan komad opreme za njihov ukus.

Mapa sajta

Pretražite sajt

Prevedi stranicu

srendeitrues

Citati

"Pobednici traže načine, a gubitnici razloge." "Odustati od vaših snova znači prepustiti se dosadnoj svakodnevici!" "Ne ponesi se pobedom, ne ponizi se porazom" "Slavi svoje uspehe bez obzira koliko oni veliki ili mali bili!" "Ne osvrći se nikad iza sebe, neko te može prestići" "Igraj bez ikakvih prethodnih očekivanja, i verovatno ćeš biti iznenađen ukupnim trudom." "Uspeh nastaje kada se sretnu spremnost i prilika." "Ne možeš pobeđivati ako ne naučiš da gubiš" "Ja ne vjerujem da trebaš biti bolji od svih ostalih. Ja vjerujem da moraš biti bolji nego što si ikada mislio da ćeš biti.“

Kalendar vesti

December 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Brojač poseta

Danas216
Juče240
Nedeljno456
Mesečno4273
Ukupno670692

Currently are 68 guests and no members online