Zygote body - besplatna 3D ljudska anatomija tela

Zygote body - besplatna 3D ljudska anatomija tela - 4.7 out of 5 based on 11 votes
User Rating:  / 11
PoorBest 

 

Da li ste nekada imali tu vrstu radoznalosti da saznate nešto više o ljudskom telu? 

Ukoliko je vaš odgovor DA, verovatno i sada posedujete neku enciklopediju o ljudskom telu, ili pretražujete internet kada vam je potrebno da nešto saznate. Izazov pretraživanja raznoraznih enciklopedija može biti u prevelikom broju detaljnih informacija koje vas mogu okupirati, dok pretražujući internet možete dobiti samo delić slagalice onoga što vam je u stvari potrebno, bez precizne slike i informacija.

U decembru 2010. godine, inžinjeri googl-a, prihvatili su izazov i stvorili više nego briljantnu 3D veb aplikaciju koja se bavi ljudskom aatomijom tela. Pod imenom Zygote body, ova aplikacija polako postaje veoma popularna i među mlađom ali i starijom populacijom.

U ovom tekstu želimo da vam predstavimo  ovu sjajnu aplikaciju:

 

1. Odabir pola

- Ukoliko ste se ikada zapitali u čemu se razlikuju muška i ženska anatomija tela, ova aplikacija će vam na prilično jednostavan i veoma jasan način to i predstaviti. Potrebno je samo da u gornjem levom uglu velikog uspravnog pravougaonika odaberete da li želite mušku ili žensku figuru.

zygote-body-gender

 

2. Analiza ljudskog telesnog sistema

- Osnovna karakteristika ove aplikacije je da pruža sposobnost seciranja tela od površine kože, preko mišića i kostiju, pa sve do vena i nervnih završetaka. Horizontalni pravougaonik na levoj strani omogućava vam da odaberete prikaz željenog anatomskog sastava ljudskog tela.

zygote-body-dissection

 

3. Kontrola uveličavanja

- Dok je sama sposobnost seciranja tela i odabira željenog anatomskog sistema izuzetan, detalje koje će vam pružiti mogućnost uveličanog prikaza ostaviće vas bez daha. U mogućnosti ste da vidite izbliza željeni sklop organa, nerava, mišića, kostiju sa preciznim merama i mestom gde se oni u telu nalaze. Jednostavno iskoristite srednje dugme skrola na vašem mišu, ili iskoristite tastere koji se nalaze u gornjem levom uglu ove aplikacije, odmah iznad vertikalnog pravougaonika.

zygote-body-zoom

 

4. Rotacija

- Pored alatke zuma, ova aplikacija poseduje i izuzetno dobro osmišljenu alatku za rotaciju tela koji posmatrate. Sa lakoćom korišćenjem ove alatke imate mogućnost jednostavne rotacije i pronalaska ugla pod kojim želite deo tela da posmatrate. Kombinacijom seciranja, uveličavanja i rotacije tela, ovu aplikaciju čini izuzetnom.

 

5. Indentifikovanje dela tela

- Ukoliko tražite određeni deo tela, ili želite da saznate kako se on naziva sve što treba da uradite jeste da kliknete mišem na njega kao što je prikazano i na slici i pojaviće se njegovo ime. Ukoliko znate njegovo ime ali ne znate gde se on nalazi na telu, iskoristite searh bar u gornjem desnom uglu. Jednostavno ukucajte naziv željenog dela tela na engleskom ili latinskom jeziku i on će vam se prikazati.

zygote-body-search

 

6. Izdvajanje više delova tela

- Ukoliko postoji deo tela ili više delova tela na koje želite da se fokusirate i da vidite na koji način su oni povezani, iskoristite ikonu "pin". Jednostavno kliknite na željeni organ ili deo tela a potom kliknite na kvačicu odmah pored naziva tog dela tela i na taj način ćete ga izdvojiti iz grupe. Kada kliknete na neki drugi deo tela i dodate ga na već označeni deo, ova dva dela tela će samo biti prikazana na ekranu.

zygote-body-pin

 

7. Označavaje veće ili manje željene površine slajderom

- U levom vertikalnom pravougaoniku kao što smo i ranije naveli imate mogućnost odabira koštanog, skeletnog, venskog i drugih sistema. U zavisnosti da li želite da određeni sastav tela bude više ili manje istaknut uz mogućnost korišćenja slajdera koji se nalaze na svakoj ikoni i njegovim prevlačenjem levo i desno možete određeni deo tela jasnije ili manje prikazati. 

 

Savet

Ovu aplikaciju možete pronaći na sledećoj adresi - http://www.zygotebody.com

Prema onome što i mi znamo, ova aplikacija će se zasigurno i dalje razvijati. Nadamo se da će svima vama koji želite da istražujete ili naučite nešto novo o ljudskom telu ova aplikacija biti veoma korisna, što je najbitnije ona je za sada besplatna, pa je stoga i valja iskoristiti. Dodatna pozitivna karakteristika jeste da ima podršku i za pametne telefone. Javite nam vaša iskustva sa ovom aplikacijom.

Mapa sajta

Pretražite sajt

Prevedi stranicu

srendeitrues

Citati

"Pobednici traže načine, a gubitnici razloge." "Odustati od vaših snova znači prepustiti se dosadnoj svakodnevici!" "Ne ponesi se pobedom, ne ponizi se porazom" "Slavi svoje uspehe bez obzira koliko oni veliki ili mali bili!" "Ne osvrći se nikad iza sebe, neko te može prestići" "Igraj bez ikakvih prethodnih očekivanja, i verovatno ćeš biti iznenađen ukupnim trudom." "Uspeh nastaje kada se sretnu spremnost i prilika." "Ne možeš pobeđivati ako ne naučiš da gubiš" "Ja ne vjerujem da trebaš biti bolji od svih ostalih. Ja vjerujem da moraš biti bolji nego što si ikada mislio da ćeš biti.“

Kalendar vesti

December 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Brojač poseta

Danas216
Juče240
Nedeljno456
Mesečno4273
Ukupno670692

Currently are 5 guests and no members online