Gymstick rekvizit

User Rating:  / 0
PoorBest 

 

Gymstick predstavlja rekvizit potekao iz Finske odnosno iz nordijskog načina hodanja i od strane čoveka pod imenom Rista Kasurinen. Predstavlja multifunkcionalni rekvizit koji stimuliše mišiće celog tela. Sastoji se od štapa i rastegljive gume, težak je oko 400 grama i dugačak oko 130 cm. Središnji deo štapa je obložen gumom kako bi se minimizovao pritisak na vrat prilikom izvođenja vežbe čučnjeva i smanjilo klizanje štapa iz ruku. Takođe postoje i elastične gume koje su sa jedne strane pričvršćene za štap a sa druge za stopala vežbača. Jačinu otpora možemo kontrolisati gumom koja se nalazi oko štapa.

Ovaj rekvizit je idealan za izvođenje funkcionalnog treninga koji je pre svega okrenut prema zdravlju pojedinca, mišićnoj izdržljivosti, jačanju trbušnih mišića, ravnotežu i koordinaciju. Veoma je jednostavan za rukovanje i mogu ga koristiti kako pojedinci tako i grupe vežbača. Treba napomenuti da je njegova prvenstvena namena bila za rehabilitaciju sportista. Međutim danas se njegovo korišćene proširilo pa tako za trening mogu da ga koriste deca, stariji i rekreativci. Gymstick jača, tonizira i definiše svaki mišić u telu. Kroz preko 200 različitih pokreta, Gymstick oponaša gotovo sve vežbe sa tegovima i spravama koje možete zamisliti – čučnjevi, potisci, povlačenja, razvlačenja, nabačaji, izbačaji, itd. Gymstick poboljšava kardio-vaskularni sistem, mišićnu izdržljivost i snagu, balans mišića i fleksibilnost, mišićnu koordinaciju ali i pospešuje gubitak masnog tkiva i jača celokupnu muskulaturu tela.

Možemo izdvojiti nekoliko vrsta treninga koji se mogu izvoditi gymstick-om:

1. Osnovna varijanta - mala opterećenja sa puno kretanja, istezanje i vežbe ravnoteže;

2. Kardio programi - intenzivnije kretanje sa dubokim disanjem, puno ponavljanja, srednje opterećenje, vežbe snage i balansa;

3. Programi snage - vrlo intenzivno vežbanje sa većim opterećenjem

 

Trening gymstick-om

U zavisnosti od fizičke spremnosti i kondicije prilagođavamo i trening Gymstick-om. Možemo izvoditi treninge u trajanju od 20-60 minuta. Ukoliko izvodimo vežbe većeg intenziteta nije potrebno duže trajanje treninga. Kada govorimo o učestalosti 2-3 puta nedeljno treninga je sasvim dovoljno za očuvanje zdravlja i postizanje zadovoljavajuće fizičke kondicije. Na početku svakog treninga potrebno je zagrejati mišiće i na kraju treninga dobro istezanje.

 

Primeri vežbanja sa gymstick-om

Vežba za gornje i donje trbušnjake

gymstick 1

Vežba za noge i ramena

gymstick 2

Vežba za ruke

gymstick 3

 

Savet

Iskoristite ovaj idealan rekvizit koji možete nositi svuda sa sobom i sami osmisliti svoj trening za oblikovanje i čuvanje zdravlja vašeg tela.

Mapa sajta

Pretražite sajt

Prevedi stranicu

srendeitrues

Citati

"Pobednici traže načine, a gubitnici razloge." "Odustati od vaših snova znači prepustiti se dosadnoj svakodnevici!" "Ne ponesi se pobedom, ne ponizi se porazom" "Slavi svoje uspehe bez obzira koliko oni veliki ili mali bili!" "Ne osvrći se nikad iza sebe, neko te može prestići" "Igraj bez ikakvih prethodnih očekivanja, i verovatno ćeš biti iznenađen ukupnim trudom." "Uspeh nastaje kada se sretnu spremnost i prilika." "Ne možeš pobeđivati ako ne naučiš da gubiš" "Ja ne vjerujem da trebaš biti bolji od svih ostalih. Ja vjerujem da moraš biti bolji nego što si ikada mislio da ćeš biti.“

Kalendar vesti

December 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Brojač poseta

Danas93
Juče240
Nedeljno333
Mesečno4150
Ukupno670569

Currently are 43 guests and no members online