Kako da sagorite masne naslage poput bodibildera

Kako da sagorite masne naslage poput bodibildera - 5.0 out of 5 based on 1 vote
User Rating:  / 1
PoorBest 

 

Postizanje veoma niskog nivoa telesnih masti zahteva ogroman rad i disciplinu, ali posedovanje konkretnih i proverenih informacija doprinosi postizanju bržih i pravih rezultata.

Gotovo svakodnevno možete naići na strategiju koja provereno tvrdi da će vam omogućiti da skinete višak telesnih masti, bez obzira da li ste je pronašli putem interneta, časopisa ili tv-a. Da li ste i vi nekada postali žrtva odlično isplaniranog marketinga? Verovatno i dalje ne znate gde se u stvari krije istina i kako doći do nje. Ono što bodibildere čini drugačijim od nas ostalih, jeste što se njihova strategija o gubitku telesnih masti bazira na tome da moraju kako znaju i umeju da dođu do nje ukoliko žele da uspeju. To nije nešto čemu oni teže ili žele, već imaju tačno vreme i mesto i krajnji cilj kada to moraju da izvedu. Na sreću svi mi možemo naučiti ponešto iz tradicionalne ishrane bodibildera, ali hajde da pre svega utvrdimo šta to oni zaista rade kako bi postigli svoje ciljeve.

 

Kako bodibilderi sagorevaju telesne masti

Takmičarska dijeta, kako se često naziva, nije nešto što podrazumeva par saveta i sugestija i što se postiže za nedelju dana. To je pre svega dobro promišljen i isplaniran svaki dan obuhvatajući treninge i zakazano vreme obroka. U nastavku teksta se nalazi nekoliko ključnih pojmova tradicionalnog bodibildinga povezanih sa gubitkom telesnih masti.

1. Svi makronutrijenti (proteini, masti i ugljeni hidrati) su pažljivo izmereni prema telesnoj težini, telesnom sastavu i krajnjem cilju. Unos vode je takođe jedan od najvažnijih elemenata u samom procesu;

2. Unos proteina je uvek na optimalnom nivou kako bi se sačuvala stečena mišićna masa;

3. Unos zdravih masti su od vitalnog značaja u korišćenju energije i održavanja hormonske ravnoteže;

4. Unos ugljenih hidrata se bazira na složenim i često se rade rotacije iz dana u dan kako bi organizam povećao gubitak telesnih masti;

5. Cilj se postavlja na najmanje 12 do 16 nedelja pre takmičenja;

6. Trening se sastoji od rada sa težim opterećenjem i uvođenjem dobro isplaniranih kardio treninga radi ubrzanja gubitka telesnih masti;

7. Napredak se pažljivo prati na nedeljnom nivou i vrše se prilagođavanja po potrebi;

8. Odmor i oporavak su od ključnog značaja kako bi se obezbedio normalan sistem funkcionisanja organizma;

9. "Cheat" ili obroci varanja u ovom stadijumu ne postoje;

10. Doslednost je najbolji prijatelj bodibildera.

 odnos muškarci telesnih masti

 

Put ka cilju podrazumeva ogromnu predanost

Jedan od glavnih, ako ne i najvažnijih faktora ka putu uspeha jeste i doslednost.Ako želite pravi uspeh, onda nema izgovora. Bodibilding dijete nisu fleksibilne i uglavnom se sastoje od jednolične hrane, svakako ovo nije najprijatniji proces, ali daje rezultate. kako bi napravili siguran i dobitan plan u nastavku vam predstavljamo koji je najbolji način da ga sprovedete u praksi.

 

1. Napravite plan

- Najvažniji deo bilo kog poduhvata je znati ceo plan akcije. Ukoliko ste novi u svemu ovome, trik je da postepeno napredujete i izgradite doslednost tokom vremena. Za izgradnju mišića i gubitak masnih naslaga treba dosta vremena i predstavlja proces koji traje. To bi značilo da u zavisnosti od količine masti koje treba da sagorite, pravite i plan akcije. Pre svega bacite na papir celodnevni unos hrane i razmislite o izbacivanju pojedinih namirnica i njihovom zamenom sa drugim. Kada stvorite stabilno okruženje i ogradite se od praznih kalorija, možete očekivati i pozitivne rezultate na dugoročnom nivou.

 

2. Održite visok unos proteina

- Obratite pažnju da kroz svaki dnevni obrok unesete nešto proteina. S obzirom da niste takmičar, ne morate strogo da merite unos proteina. Probajte da svakog dana unosite najmanje 1g proteina po kilogramu telesne težine. Tek kasnije ukoliko primetite da ne možete da održite mišićnu masu na istom nivou možete probati sa povećanjem unosa proteina na 1,25 ili 1,5g po kilogramu telesne težine.

 

3. Protein surutke kao podrška

- Surutka kao protein u prahu je odličan dodatak svakodnevnoj ishrani. Probajte da posle treninga unesete 20-30g ovog kvalitetnog proteina surutke, tako da možete uživati sve koristi svog urađenog treninga. Ukoliko više volite cele prehrambene proizvode, opredelite se za ribu, jaja i belo meso kao glavne izvore kvalitetnih proteina.

 

4. Masti

- Iako ih mnogi izbegavaju, zdrave masti su potrebne organizmu i pružaju nam neophodnu energiju i hormonsku ravnotežu (ključnu za regulaciju hormona kao što je testosteron). zdrave masti se mogu pronaći u maslinovom ulju, avokadu, koštunjavom voću i treba ih držati na 20-30% od ukupnih dnevnih kalorija. U danima kada ugljene hidrate držite na znatno nižem nivou, unos ovih masti možete povećati kako bi održali priliv energije.

 

5. Tipovi ugljenih hidrata

- Još jedna veoma važna činjenica jeste da su vam za normalno funkcionisanje organizma potrebni složeni oblici ugljenih hidrata, kao što su: braon i beli pirinač, kuvani ili pečeni krompir, ovsene pahuljice kao glavne namirnice bogate energijom. Namirnice kojih se treba klanjati jesu beli hleb i proizvodi od belog brašna, šećer i većine prehrambenih proizvoda. Ciljajte na 1 do 2 grama po kilogramu telesne mase unos proteina na dnevnom nivou. 

 

6. Rotacija ugljenih hidrata

- Jedna od pametnijih strategija za ubrzanje metabolizma. U danima kada želite da smanjite unos UH probajte da unosite oko 1g UH po Kg telesne mase. U danima treninga povećajte na 2g UH, a možete ubaciti i jedan dan kada ćete uneti i do 3g UH po Kg telesnih masti. Odnos unosa UH može biti sledeći: 4 dana nizak unos UH, 1 dan visok pa ponovo iz početka.

 

7. Disciplina

- Imati strpljenje je nešto što mi kao ljudi često nismo spremni da prihvatimo. Međutim u ovom slučaju, ako zaista želite prave rezultate, onda to podrazumeva ozbiljan rad i ozbiljnu disciplinu. Osim toga, čak i ukoliko se izgubite negde na svom putu, pravilnim merenjem, odabirom pravih namirnica, umerenošću i dobro organizovanim treningom, svakako ćete ostvariti željene rezultate. Ne pokušavajte da ostvarite sve odjednom, već menjajte deo po deo kako bi na kraju napravili celinu koja će postati vaš omiljeni životni stil.

 

Mapa sajta

Pretražite sajt

Prevedi stranicu

srendeitrues

Citati

"Pobednici traže načine, a gubitnici razloge." "Odustati od vaših snova znači prepustiti se dosadnoj svakodnevici!" "Ne ponesi se pobedom, ne ponizi se porazom" "Slavi svoje uspehe bez obzira koliko oni veliki ili mali bili!" "Ne osvrći se nikad iza sebe, neko te može prestići" "Igraj bez ikakvih prethodnih očekivanja, i verovatno ćeš biti iznenađen ukupnim trudom." "Uspeh nastaje kada se sretnu spremnost i prilika." "Ne možeš pobeđivati ako ne naučiš da gubiš" "Ja ne vjerujem da trebaš biti bolji od svih ostalih. Ja vjerujem da moraš biti bolji nego što si ikada mislio da ćeš biti.“

Kalendar vesti

December 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Brojač poseta

Danas22
Juče214
Nedeljno1421
Mesečno3598
Ukupno670017

Currently are 64 guests and no members online