Nick Vujicic

User Rating:  / 0
PoorBest 

Nik Vujičić (04.12.1982.) poznat i kao "Mr. Pillow" (Gospodin jastuk) je australijski evangelista (naveštanje rečju i delom poruke Isusa Hrista, glavna je hrišćanska misija i poslanje svih hrišćana) i podsticajni predavač srpskog porekla. Rođen je sa tetra - amelija sindromom, genetskim poremećajem koga karakteriše nedostatak sva četiri ekstremiteta. Kao dete često je prolazio kroz kentalne, fizičke i emocionalne probleme koji su ga često dovodili u razna iskušenja, na sreću, izborio se i pomirio sa svojim invaliditetom, i kao sedamnaestogodišnjak, osnovao neprofitnu organizaciju - "Life without limbs" (život bez udova). Danas održava podsticajna predavanja širom sveta, o životu sa invaliditetom, o nadi i pronalaženju smisla života. Trenutno živi i radi u Kaliforniji - SAD.

 

Biografija

NoArmsSurfer2-380 836778a

Rođen je kao prvi sin srpskog iseljenika u Australiju koji je bio sveštenik a njegova majka medicinksa sestra. Posle velikog šoka, roditelji su odlučili da ga osposobe za samostalan život. U početku je pohađao školu za decu sa telesnim nedostatkom, ali ubrzo posle promene zakona upisuje i redovnu školu. Često je bio depresivan, i kao desetogodišnjak je pokušao i samoubistvo. Posle osnovne škole u Brizbejnu, upisuje se i na visoku školu za računovodstvo i planiranje finansija. U početku, nije video nikakav smisao i nadu u svom životu zbog svog telesnog stanja. Međutim, kasnije on prihvata svoje telesno stanje kao izazov i počinje sa predavanjima o Bogu sa ciljem podsticaja drugih ljudi da ostvare svoje ciljeve.

 

Istinita priča

nick-vujicic

Pokušajte da zamislite rođenje bez ruku i nogu......bez mogućnosti i osećaja da dodirnete, zagrlite ili hodate, trčite, igrate i stojite. Zapitajte se šta biste vi uradili u ovom scenariju i kakav bi bio vaš svakodnevni život....

Prema priči Nik Vujičića i pored ogromnog telesnog nedostatka, on ipak nije bio depresivan tokom čitavog svog detinjstva, ali je često imao velike uspone i padove, čak i u bukvalnom smislu. U trinaestoj godini je povredio svoje stopalo, koje mu jedino omogućava izvođenje mnogih stvari u životu kao što su kucanje, pisanje, plivanje...Tokom povrede je shvatio da treba biti zahvalan za svoje sposobnosti i da bude manje fokusiran na svoj invaliditet. Od svoje petnaeste godine, počeo je da razmišlja o Bogu i veri i od tada za njega počinje jedno neverovatno životno putovanje.

Domar u srednjoj školi, inspirisao ga je razgovorom o veri i svakodnevnim nedaćama kada mu je bilo sedamnaest godina. Sledeće dve godine držao je predavanja uglavnom po grupama od desetak ljudi. Onda se odjednom našao u situaciji kada treba održati predavanje pred trista studenata i bio veoma nervozan. Međutim, u okviru prva tri minuta od početka predavanja, polovina devojaka je plakalo, a većina dečaka jedva izborilo da zadrži svoje emocije. Jedna devojka posebno jecajući je odjednom izjavila: "Tako mi je žao što prekidam, ali mogu li doći da te zagrlim". Došla je do njega, zagrlila ga i došapnula mu: "Hvala vam, hvala vam, hvala". Niko do tada u životu nije ga čvršće i iskrenije zagrlio i ukazao na činjenicu da radi pravu stvar.

Njena zahvalnost ga je inspirisala da obiđe više od 44 zemalja i održi preko 2.000 predavanja širom sveta. Shvatio je da je svima potrebna ljubav i nada, a on je bio u jedinstvenoj poziciji da ih podeli sa ljudima širom sveta.

 

Deo motivacionog govora Nika Vujičića

"Sanjajte svoj san dragi prijatelji, i nikada ne odustajte od njega. Svi mi ponekad napravimo poneku grešku, ali niko od nas nije greška. Prigrlite pozitivne stavove i poglede na svet, principe i istine, ako sam ja uspeo u tome, uspećete i vi".

Mapa sajta

Pretražite sajt

Prevedi stranicu

srendeitrues

Citati

"Pobednici traže načine, a gubitnici razloge." "Odustati od vaših snova znači prepustiti se dosadnoj svakodnevici!" "Ne ponesi se pobedom, ne ponizi se porazom" "Slavi svoje uspehe bez obzira koliko oni veliki ili mali bili!" "Ne osvrći se nikad iza sebe, neko te može prestići" "Igraj bez ikakvih prethodnih očekivanja, i verovatno ćeš biti iznenađen ukupnim trudom." "Uspeh nastaje kada se sretnu spremnost i prilika." "Ne možeš pobeđivati ako ne naučiš da gubiš" "Ja ne vjerujem da trebaš biti bolji od svih ostalih. Ja vjerujem da moraš biti bolji nego što si ikada mislio da ćeš biti.“

Kalendar vesti

December 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Brojač poseta

Danas12
Juče243
Nedeljno996
Mesečno3173
Ukupno669592

Currently are 36 guests and no members online