Zumba

Zumba - 5.0 out of 5 based on 1 vote
User Rating:  / 1
PoorBest 

 

Šta je "Zumba"

"Zumba" predstavlja kolumbijski fitnes ples koji je i kreirao kolumbijski plesač i koreograf Alberto Perez 90-ih godina. Zumba uključuje ples i elemente aerobika. Koreografija zumbe obuhvata: hip-hop, salsu, sambu, mambu, borilačke veštine i raznovrsne pokrete za stomačne mišiće. Danas ova vrsta fitnes plesa zastupljena je širom planete koja postaje prava zabava a mogu da se u njoj oprobaju svi, bez obzira na pol i godište.

Šta mi pruža "Zumba"

Ova vrsta fitnes plesa osim mršavljenja omogućava i zatezanje mišića celog tela. Najčešće je koriste žene mada ima i dosta muškaraca koji uživaju u ovo fitnes zabavi. Zumba spada u intervalne treninge samim tim što uključuje mnogo kombinacija najrazličitijih pokreta sa smenom intenziteta i brzini pokreta. Najčešće traje oko sat vremena i uključuje lagano zagrevanje, glavni deo kondicioniranja kao i hlađenje na kraju vežbanja. "Zumba" fitnes programe možete pronaći maltene u svakom fitnes centru, ukoliko volite ples a želite i da trenirate ovo je najbolji način da spojite lepo i korisno.

Koliko trenirati "Zumbu"

Pošto je "Zumba" vid aerobnog vežbanja broj nedeljnih treninga zavisi od fitnes centra koji ste izabrali kao i vaših trenutnih fizičkih mogućnosti. Uglavnom se trenira od 3-4 puta nedeljno, neki fitnes centri pružaju treniranje i 6 puta nedeljno, na vama je da izaberete šta vam najviše odgovara u odnosu na cenu, vreme i fizičke mogućnosti.

Kome se preporučuje

Zumba se preporučuje svima, od osoba koje su fizički neaktivne do onih koje imaju problema sa viškom kilograma, a vežbaju je čak i profoesionalni sportisti. Takođe, zumba fitness je i za one koji jednostavno žele da puste mašti na volju dok uživaju u dobrom raspoloženju i zabavi. Mogu da je koriste i muškarci i žene, pa čak i deca. Obavezno se raspitajte o težini programa pre nego što krenete na zumbu, postoje lakši programi koji su preporučeni starijima kao i dosta zahtevniji programi za malo spremnije vežbače. Kao i kod svih drugih vrsta vežbanja obavezno se posavetujte sa vašim lekarom ukoliko imate fizičke ili medicinske probleme.

Kako se obući

Za ovu vrstu treninga potrebna vam je pamučna komotna garderoba zbog disanja kože. Najbolji izbor su pamučne majce, šorc ili lagane trenerice i sportske lagane patike. Uvek nosite malu flašicu sa vodom i peškir sa sobom.

Koliko kalorija troši

Zumba u zavisnosti od težine programa može da vam omogući trošenje od 450 - 600 kalorija po treningu. Pošto stavlja akcenat na noge, stomak, leđa i zadnjicu možete biti sigurni da će vaš kardio trening biti kvalitetan i da ćete se osećati dobro i u toku i posle treninga. Poboljšaćete koordinaciju pokreta, fleksibilnost i aerobnu izdržljivost.

 

Mapa sajta

Pretražite sajt

Prevedi stranicu

srendeitrues

Citati

"Pobednici traže načine, a gubitnici razloge." "Odustati od vaših snova znači prepustiti se dosadnoj svakodnevici!" "Ne ponesi se pobedom, ne ponizi se porazom" "Slavi svoje uspehe bez obzira koliko oni veliki ili mali bili!" "Ne osvrći se nikad iza sebe, neko te može prestići" "Igraj bez ikakvih prethodnih očekivanja, i verovatno ćeš biti iznenađen ukupnim trudom." "Uspeh nastaje kada se sretnu spremnost i prilika." "Ne možeš pobeđivati ako ne naučiš da gubiš" "Ja ne vjerujem da trebaš biti bolji od svih ostalih. Ja vjerujem da moraš biti bolji nego što si ikada mislio da ćeš biti.“

Kalendar vesti

December 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Brojač poseta

Danas216
Juče240
Nedeljno456
Mesečno4273
Ukupno670692

Currently are 35 guests and no members online