Taebo

Taebo - 5.0 out of 5 based on 1 vote
User Rating:  / 1
PoorBest 

Šta je Taebo

Taebo predstavlja kardio program celog tela koji uključuje borilačke veštine koji uključuje kombinacije udaraca ruku i nogu a postao je vrlo popularan 90-tih. Razvijen je od strane američkog tekvondo učitelja Bili Blenksa koji je bio jedan od prvih koji je započeo eru kardio programa koje su kasnije doživele veliki komercijalni uspeh.

TAE BO u prevodu znači:

T - commitment - privrženost (svemu što radite)

A - awareness - svesnost (svest o sebi)

E - excellence - izuzetnost (cilj onoga što radimo)

B - body - telo (kao snaga za ukupnu promenu)

O - obedience - poslušnost (prema volji i željama za promenom)

Koristi Taebo treninga

Trening ovog tipa osmišljen je tako da vas tera da se fokusirate na um, telo i dušu, kako bi imali mentalne i fizičke koristi. U to vreme taebo trening su definisali kao odličan kardiovaskularni trening koji ne samo da će razviti kondiciju nego je efikasan u toniranju i definisanju muskulature tela. Taebo poboljšava i koordinaciju pokreta i fleksibilnost. Kombinacije borilačkih veština u skladu sa kombinacijom udaraca nogu i ruku i pokretima plesa povezuje um i telo i doprinosi vam razvijanju mentalne oštrine, fizičke snage, preciznosti i brzine. Najvažniji aspekt Taebo treninga je njegova dokazana efikasnost u sagorevanju kalorija. Tokom jednog Taebo treninga možete izgubiti od 500-800 kalorija dok sa konvencialnim aerobnim treninzima gubite od 300-400 kalorija. Ukoliko program pratite i zdravom isplaniranom ishranom možete biti sigurni da ćete izgubiti višak kilograma.

Ko može vežbati Taebo

Trening je osmišljen tako da mogu da ga koriste svi vežbači jer je koreografija prilagodljiva utreniranosti vežbača. Taebo nudi kompletan trening za celo telo. Češće ga koriste žene jer je dinamičan i kao i mnogi aerobni programi ide uz muziku. Pored toga, putem ovog programa možete naučiti i mnogo o samoodbrani jer program koristi imaginarne mete kao protivnike.

Po Bili Blenksu, osnivaču ovog programa rezultate bi trebalo da vidite posle samo nekoliko treninga ako se pridržavate zdravog plana ishrane.

Koliko puta

Da bi imali prave koristi od ovakvog treninga, preporučljivo je da ga izvodite 3 puta nedeljno sa danom pauze između treninga. Početnicima se savetuje da krenu lagano i postepeno izgrađuju svoju izdržljivost. Početnici mogu krenuti sa 2 puta nedeljnog treninga ili svakog trećeg dana.

Preporuka

Pre svakog programa vežbanja konsultujte vašeg lekara. Ukoliko ste početnik krenite sa lakšim Taebo treningom. Ukoliko u bilo kom trenutku osetite bilo kakav oštar bol u grudima, teško disanje ili preveliki zamor odmah prestanite sa svojim vežbanjem i konsultujte svog lekara.

Mapa sajta

Pretražite sajt

Prevedi stranicu

srendeitrues

Citati

"Pobednici traže načine, a gubitnici razloge." "Odustati od vaših snova znači prepustiti se dosadnoj svakodnevici!" "Ne ponesi se pobedom, ne ponizi se porazom" "Slavi svoje uspehe bez obzira koliko oni veliki ili mali bili!" "Ne osvrći se nikad iza sebe, neko te može prestići" "Igraj bez ikakvih prethodnih očekivanja, i verovatno ćeš biti iznenađen ukupnim trudom." "Uspeh nastaje kada se sretnu spremnost i prilika." "Ne možeš pobeđivati ako ne naučiš da gubiš" "Ja ne vjerujem da trebaš biti bolji od svih ostalih. Ja vjerujem da moraš biti bolji nego što si ikada mislio da ćeš biti.“

Kalendar vesti

December 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Brojač poseta

Danas191
Juče240
Nedeljno680
Mesečno2857
Ukupno669276

Currently are 20 guests and no members online