Jedinstveni i zabavni kardio programi za trošenje kalorija

User Rating:  / 0
PoorBest 

 

Praznici su pred nama, kao i mnogobrojna iskušenja koja će želeti stati na put našim fitnes ciljevima. Verovatno većina vas smatra da telo iz snova kakvo želite može sačekati i sledeću godinu, a osim toga ko bi još želeo da izlazi po ovako hladnom vremenu i odlazi da vežba, zar ne?

Kladimo se da većina vas kada se pomene klasičan kardio trening trčanja na traci, ili vežbanje na eliptičnom trenažeru, oseća se umorno, mrzovoljno i nezadovoljno jer smatra da ionako treba previše vremena provesti vežbanjem za čak i neke manje rezultate. Međutim, da li ipak postoji nada za sve nas, koja će učiniti da naš program kardio treninga postane zanimljiv, efikasan i onaj koji će čak i sada tokom zimskih meseci učiniti da skinemo neki višak kilograma.

Sledeće informacije možete iskoristiti kao jedan od efikasnijih vodiča koji zahtevaju manje potrošenog vremena i više zabave a samim tim i odlične rezultate nakon nekog vremena.

 

Izađite iz svoje standardne rutine vežbanja

Čak i samo razmišljanje o nekom novom programu ili načinu vežbanja, može uticati na dodatan podstrek i motivaciju za vežbanjem. To može uključivati bilo koje grupne treninge od kros-fita, kardio boksa, borilačkih veština, penjanja i planinarenja, do skijanja ili snoubordinga. Osim toga, uvek se možete pridružiti nekoj organizovanoj grupi tradicionalnih aktivnosti kao što su trčanje, biciklizam, tenis, košarka, fudbal i sl.

Ključ uspeha leži u pronalaženju fizičke aktivnosti koja je izvan vaše zone udobnosti, čime postavljate na svoj organizam novu vrstu "stresa", socijalizujete se upoznavajući nove prijatelje i na lakši način dolazite do svojih ciljeva. Izvođenje kardio programa na drugačije načine i u grupi može povećati osećaj motivacije i smanjiti subjektivni osećaj zamora. A kada se već upoznate i sa drugim članovima grupe u kojoj vežbate, osećaćete i neku vrstu odgovornosti u odnosu na ostale, od vas će se očekivati da se pojavite i date sve od sebe da pratite program vežbanja u grupi koju ste odabrali.

 

Pronađite svoju aktivnost

Ukoliko trenirate u klubu, nema sumnje da ćete imati mogućnost korišćenja širokog spektra programa. Mnogi klubovi danas osim standardnih grupnih programa za žene, pružaju mnogobrojne mogućnosti i za muškarce. Ne brinite, iako je vaš konačni cilj sticanje mase ili snage, adekvatan mešovit kardio program najmanje dva puta nedeljno neće narušiti vaš dalji napredak ka konačnom cilju. Bez obzira da li ste početnik ili napredniji vežbač, ulazak u jedan program ne mora da utiče na vas da se osećate neprijatno. Svako od nas u jednom trenutku svog života, bio je početnik. Najbitnije je da vi odaberete adekvatan program koji ćete želeti da radite i voleti da odlazite na isti. Postavite svoj krajnji cilj i realno vreme za koji ga želite ostvariti, budite dosledni i verujte u sebe.

 

Naučite sve o novom programu i pravilnom izvođenju vežbi

Ponekad i samo mala promena u vežbama može uticati na vaš dalji napredak i "razbijanje" svakodnevne rutine u vežbanju. Koristeći neke specifične delove opreme u treningu, ubrzavajući ili usporavajući izvođenje pokreta, kombinujući vežbe, možete napraviti jednu sasvim novu vrstu programa. Verovatno znate i da uključujući vežbe snage sa manjim opterećenjem, možete raditi istovremeno i na svom kardio programu.

 

Primer kardio programa sa opterećenjem

 Vežba  Serije  Ponavljanja
 Benč potisak  8  8-12
 Trbušnjaci sa uzdignutim nogama na klupi  2  30
 Benč potisak na kosoj klupi  3  10-12
 Sprint na pokretnoj traci  2  30 sek.
 Propadanja  3  15
 Sled pull (vučenje gume ili tegova sa sobom)  2  15 metara
 Biceps pregib (tegovi ili šipka)  2  15
 Sklekovi  2  maksimum

 

Sled pull vežba

sled pull

 

Kardio program sopstvenom težinom

Odmor između vežbi što kraći, po mogućstvu ponovite program dva puta sa odmorom između od jednog minuta.

1. Trčanje 100 metara umerenim tempom

2. 20 sklekova

3. 100 metara trčanja umerenim tempom

4. 20 trbušnjaka klasičnih

5. 100 metara trčanja umerenim tempom

6. 20 burpee (iz stojećeg položaja u sklek sa odbacivanjem nogu pozadi i vraćanje u početnu poziciju sa skokom)

8. 20 jumping jack skokova

 

Burpee vežba

burpee vežba marinac

 

Savet

Doslednost i istrajnost, sa povremenim menjanjem programa, omogućiće vam dovoljno motivacije i dostizanje zadatog cilja. Navedene programe možete koristiti u okviru svojih postojećih kao dodatak ili kao sopstvene programe u izvođenju 2-3 puta nedeljno. Naravno, pored vežbanja, ishrana igra veliku i glavnu ulogu u tome da li ćete konačno videti svoje trbušnjake ili ne i izaći kao pobednik.

Mapa sajta

Pretražite sajt

Prevedi stranicu

srendeitrues

Citati

"Pobednici traže načine, a gubitnici razloge." "Odustati od vaših snova znači prepustiti se dosadnoj svakodnevici!" "Ne ponesi se pobedom, ne ponizi se porazom" "Slavi svoje uspehe bez obzira koliko oni veliki ili mali bili!" "Ne osvrći se nikad iza sebe, neko te može prestići" "Igraj bez ikakvih prethodnih očekivanja, i verovatno ćeš biti iznenađen ukupnim trudom." "Uspeh nastaje kada se sretnu spremnost i prilika." "Ne možeš pobeđivati ako ne naučiš da gubiš" "Ja ne vjerujem da trebaš biti bolji od svih ostalih. Ja vjerujem da moraš biti bolji nego što si ikada mislio da ćeš biti.“

Kalendar vesti

December 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Brojač poseta

Danas12
Juče243
Nedeljno996
Mesečno3173
Ukupno669592

Currently are 24 guests and no members online