300 trening

User Rating:  / 0
PoorBest 

 

Kako je izašao film “300“, muškarci i žene različite dobi, krenuli su u potragu za otkrivanjem kako su glavni glumac Džerard Batler i njegovi spartanski ratnici uspeli da izgrade trbušnjake od čelika, široka ramena i ogromne grudi.

Film je napravio rekordnih 70 miliona dolara samo tokom prve nedelje prikazivanja a zaradio više od 450 miliona dolara širom sveta od svoje prve projekcije negde u martu 2007. godine.

Trening koga su se oni pridržavali istovremeno je imao za cilj da izgradi mišićnu masu, poveća izdržljivost i utiče na brzo skidanje masnih naslaga. Treninzi su jednom rečju bili brutalni i nepredvidljivi. Jedan dan su na rasporedu bile kardio vežbe, drugi dan vežbe sa opterećenjem, trećeg dana su radili jednu od neortodoksnih vežbi poput trčanja od jedne do druge tačke sa kablom pričvršćenim uz telo radi otpora ili su dizali ogromne gume, prebacivali ili iskakali iz njih.

Glavni cilj koji je postavio reditelj filma Zek Snajder je oblikovati glumce u ekipu, jedinstvenu snagu, a to je iziskivalo međusobno poštovanje i bezuslovno poštovanje. Zek im je u tome pomogao tako što se is am pridružio ekipi i više puta nedeljno i trenirao sa njima. Ekipa glumaca i kaskadera je morala biti dovoljno fizički pripremljena da izdrži treninge borbi i da nauče koreografiju, kojom su upravljali Damon Caro i Chad Stahelski. Kako bi postigli cilj, moto im je bio:” izgled je posledica fizičke pripremljenosti”.

Ljudi se često začude kada saznaju da je ekipi glumaca iz filma “300” trebalo samo tri meseca da nabace onolike mišiće. Još je neverovatnije da je većina glumaca bila u veoma lošoj formi; jedan je od glumaca počeo sa 18kg viška i nakon tri meseca svejedno je izgledao kao da je isklesan iz kamena.

Pošto su svakako morali da ubrzaju metabolizam i brzo istope višak kilograma dnevni jelovnik im se sastojao od puno piletine, proteinskih napitaka, povrća itd.

Tim kondicionih i fitness trenera došao je na ideju da ukombinuje standardne vežbe snage sa tegovima i sopstvenom težinom tela u intenzivnom režimu. Zapamtite između vežbi nema pauza.

Trening iz filma trista

Originalni trening za film "300"

 • 25 dizanja na vratilu (zgibova) s dlanovima ispred ili iznad glave;
 • 50 mrtvih dizanja bučicama (60kg);
 • 50 sklekova;
 • 50 skokova na kutiju od 60cm;
 • 50 podizanja na ravnoj podlozi, bench šipka sa opterećenjem (60kg) se drži nepomično u vazduhu dok se noge podižu i spuštaju, ne dodirujući pod (najbolja vežba za trbušne mišiće);
 • 50 jednoručnih izbačaja s girjama (16kg);
 • 25 dizanja na vratilu (zgibova) s dlanovima ispred ili iznad glave.

Znajte da su glumci imali vrhunske uslove, trenere, lekare, masere, fizioterapeute i ostale pomoćnike kako bi uspeli da bezbedno i kvalitetno odrade ovakav visokointenzivan trening svojstven samo vrhunski spremnim sportistima. Da bi uopšte i razmišljali da probate ovakav trening potrebno vam je najmanje 2-3 godine iskustva u teretani i rada sa opterećenjem. Samo i kada bi završili program posle nekog vremena mogli bi sebe smatrati spartancem.

 

Trening nižeg intenziteta za početnike

 • 15 privlačenje tela ka šipki sa nogama (petama) spuštenim na zemlju;
 • 25 čučnjevi sa rukama ispred tela;
 • 15 sklekovi;
 • 50 „jumping jack“ skokova;
 • 20 „mountain climbers“ poza za sklekove sa privlačenjem nogu;
 • 10 uskih sklekova;
 • 15 privlačenje tela ka šipki sa nogama (petama) spuštenim na zemlju

 

Mapa sajta

Pretražite sajt

Prevedi stranicu

srendeitrues

Citati

"Pobednici traže načine, a gubitnici razloge." "Odustati od vaših snova znači prepustiti se dosadnoj svakodnevici!" "Ne ponesi se pobedom, ne ponizi se porazom" "Slavi svoje uspehe bez obzira koliko oni veliki ili mali bili!" "Ne osvrći se nikad iza sebe, neko te može prestići" "Igraj bez ikakvih prethodnih očekivanja, i verovatno ćeš biti iznenađen ukupnim trudom." "Uspeh nastaje kada se sretnu spremnost i prilika." "Ne možeš pobeđivati ako ne naučiš da gubiš" "Ja ne vjerujem da trebaš biti bolji od svih ostalih. Ja vjerujem da moraš biti bolji nego što si ikada mislio da ćeš biti.“

Kalendar vesti

December 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Brojač poseta

Danas15
Juče243
Nedeljno999
Mesečno3176
Ukupno669595

Currently are 11 guests and no members online