Izdržaji za čelične trbušnjake

User Rating:  / 0
PoorBest 

 

Kada pričamo o čeličnim trbušnjacima, kao što možda i sami znate na prvom mestu treba biti pravilna, razumna i izbalansirana ishrana - jer je to jedini način da skinete suvišno salo i otkrijete svoje dugo očekivane trbušnjake.

Iako nemamo ništa protiv da trening trbušnjaka izvodite na klasičan način sa nekoliko različitih vežbi u više serija i ponavljanja, povremena promena treninga može dobro doći kako bi razbili monotoniju i unapredili svoj trening. Trening koji ćemo vam prikazati u nastavku ovog teksta nije bilo kakav trening, već spada u funkcionalni trening. Trening koji obuhvata ravnotežu i izdržljivost i to ne samo trbušnih mišića već i donjeg dela leđa, pa i ruku i nogu.

"Plank" (vežbe statične izdržljivosti) koje uključuju čitav rectus abdominis (trbušni zid), ne izvode se brojeći ponavljanja, već se određeni položaj tela održava određeni period vremena. Naš predlog je da ukoliko ste početnik ili prvi put izvodite ovakvu vrstu vežbi, pokušate da uradite zasebno svaku u trajanju od 30-60 sekundi. Kada upoznate način izvođenja vežbe, postavite sebi nove ciljeve i oprobajte se u super-seriji prikazanoj na slici ispod.

Kod ovakvih vrsta vežbi, forma izvođenja pokreta mora biti uvek na prvom mestu. Kada izvodite klasičan plank, telo mora biti poravnato (što znači u liniji, kukovi ne smeju biti niti spušteni, niti podignuti). Kod bočnog plank-a,  vrlo je važno da kičmu držite u liniji i takođe ne spuštate kukove. Za svega nekoliko minuta dnevno, ove vežbe mogu postati vaš omiljeni izazov za trening trbušnjaka i izdržljivosti celog tela.

 

izdrzaji

 

Mapa sajta

Pretražite sajt

Prevedi stranicu

srendeitrues

Citati

"Pobednici traže načine, a gubitnici razloge." "Odustati od vaših snova znači prepustiti se dosadnoj svakodnevici!" "Ne ponesi se pobedom, ne ponizi se porazom" "Slavi svoje uspehe bez obzira koliko oni veliki ili mali bili!" "Ne osvrći se nikad iza sebe, neko te može prestići" "Igraj bez ikakvih prethodnih očekivanja, i verovatno ćeš biti iznenađen ukupnim trudom." "Uspeh nastaje kada se sretnu spremnost i prilika." "Ne možeš pobeđivati ako ne naučiš da gubiš" "Ja ne vjerujem da trebaš biti bolji od svih ostalih. Ja vjerujem da moraš biti bolji nego što si ikada mislio da ćeš biti.“

Kalendar vesti

December 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Brojač poseta

Danas198
Juče240
Nedeljno687
Mesečno2864
Ukupno669283

Currently are 16 guests and no members online