Vežbajte u paru

User Rating:  / 0
PoorBest 

 

Ukoliko želite da uvedete neku promenu u svoj dosadašnji trening, možda je vreme da pokušate da vežbate sa svojim partnerom ili sa svojim drugom/drugaricom. Udvostručite zadovoljstvo vežbanja i razbijte monotoniju treninga. Vežbanje sa partnerom, omogućiće vam dodatni podstrek, povećati angažovanje na treningu, uključiti jednu vrstu takmičenja postavljajući dodatne ciljeve i omogućiti bolje rezultate. Osim toga, ukoliko imate ljubav svog života i ne želite da se odvajate od njega/nje, nema problema, jer sa ovim trening idejama, vi i vaš partner provešćete kvalitetno vreme zajedno i ostati na putu ka ostvarenju sopstvenih ciljeva i održavanju dobrog zdravlja.

 

1. Vežba podizanja nogu za stomak sa partnerom

podizanje nogu za stomak sa partnerom

- Vaš partner stoji uspravno, dok vi ležite dole na leđa i držite se za njegove/ne članke na nogama. Pokušajte da podižete noge u vis dok ih vaš partner gura natrag. Uradite 12-15 ponavljanja a potom zamenite uloge.

 

2. Klasični trbušnjaci sa partnerom

trbušnjaci sa partnerom

- Zauzmite poziciju za trbušnjake ležeći na pod sa savijenim kolenima, dok vaš partner drži čvrsto vaša stopala. Uradite 12-15 trbušnjaka a potom zamenite pozicije.

 

3. Nožni potisak sa partnerom

nožni potisak sa partnerom

- Želite da izmerite ko ima jače noge između vas i vašeg prijatelja/prijateljice ili partnera, nema problema, jer ova vežba upravo to i omogućava, osim ukoliko jedan od vas nema veći višak kilograma i samim tim postavlja izazov za onog drugog. Jedan od vas treba da legne i postavi stopala na leđa ili stomak onog drugog koji stoji i radi potisak nogama naizmenično ih skupljajući i ispravljajući. Za početak pokušajte da uradite koliko možete a potom zamenite mesta.

 

4. Čučanj sa partnerom

partnerski čučanj

- Osnovna vežba za noge ali u ovoj varijanti sa partnerom. Stanite pribijeni leđa uz leđa sa svojim partnerom i u isto vreme radite zajedno čučanj ka dole i gore. Ova vežba zahteva dobru ujednačenost, ravnotežu tela i solidnu snagu nogu. Pokušajte da uradite 10-12 ponavljanja.

 

5. Partnerski sklek sa izdignutim nogama

partnerski sklek sa izdignutim nogama

- Jedna veoma zanimljiva vežba koja postoji sa mnogobrojnim varijacijama. Osnovna verzija ove vežbe sastoji se u tome da vaš partner stoji uspravno i drži vaše noge podignute, dok vi održavajući se na rukama radite sklekove. Ukoliko želite da uključite i partnera u ovu vežbu, dok vi radite sklekove on/ona može da radi čučnjeve u isto vreme. Jedna od varijanti jeste i da hodate ka napred na rukama dok vas partner drži za noge. Pokušajte sa maksimalnim brojem ponavljanja.

 

6. Potisak sa grudi sa partnerom

potisak sa partnerom

- Želite da vežbate grudi ali pri ruci nemate benč klupu, nema problema, jer vam partner u tome može pomoći sopstvenom težinom. Lezite na leđa, ruke postavite pored sebe sa položenim laktovima na pod i uhvatite čvrsto partnera za ruke, dok on/ona treba potpuno da ispravi svoje telo. Pokušajte da uradite potisak gurajući partnera od sebe. Uradite koliko god možete ponavljanja a potom zamenite uloge.

 

7. Izdržaj sa izdignutim kukovima i propadanja za triceps sa partnerom

partnerska propadanja i izditanje kukova

- Neka vaš partner legne na leđa sa savijenim kolenima i izdignutim kukovima, dok vi držeći se za njegova kolena izvodite propadanja. Neka vaš partner proba da zadrži datu poziciju dok vi uradite 12-15 ponavljanja, a potom zamenite uloge.

 

8. Jačanje zadnje lože sa partnerom

Jačanje zadnje lože sa partnerom

- Postavite sebe na kolenima sa ispravljenim gornjim delom telo i rukama spremnim ispred sebe. Vaš partner treba da vas čvrsto drži za noge, dok vi spuštate gornji deo tela ka dole i rukama se ponovo odguravate nazad. Pokušajte da uradite 10-12 ponavljanja a onda zamenite uloge.

 

Savet

Navedene vežbe predstavljaju samo primere vežbi koje možete uraditi sa partnerom i sopstvenom telesnom težinom vani ili u fitnes klubu u kome trenirate. Možete ih raditi po redosledu koji vama odgovara ili odabrati samo one koje vam trenutno odgovaraju. Postavite sebi i svom partneru nove ciljeve i učinite svoj trening još zabavnijim.

 

 

 

 

 

Mapa sajta

Pretražite sajt

Prevedi stranicu

srendeitrues

Citati

"Pobednici traže načine, a gubitnici razloge." "Odustati od vaših snova znači prepustiti se dosadnoj svakodnevici!" "Ne ponesi se pobedom, ne ponizi se porazom" "Slavi svoje uspehe bez obzira koliko oni veliki ili mali bili!" "Ne osvrći se nikad iza sebe, neko te može prestići" "Igraj bez ikakvih prethodnih očekivanja, i verovatno ćeš biti iznenađen ukupnim trudom." "Uspeh nastaje kada se sretnu spremnost i prilika." "Ne možeš pobeđivati ako ne naučiš da gubiš" "Ja ne vjerujem da trebaš biti bolji od svih ostalih. Ja vjerujem da moraš biti bolji nego što si ikada mislio da ćeš biti.“

Kalendar vesti

December 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Brojač poseta

Danas193
Juče240
Nedeljno682
Mesečno2859
Ukupno669278

Currently are 16 guests and no members online