Sopstveno telo

 

introduction-to-bodyweight-training

 

 

Bodyweight ili vežbe sa sopstvenim telom predstavljaju osnovu svih vežbi snage i predstavljaju veoma važnu komponentu izgradnje vašeg tela. Mnogi zapostavljaju ovakav oblik vežbanja smatrajući da je veoma lagan ili jednostavan. Ovakav oblik vežbanja možemo pronaći u mnogim sportovima koji zahtevaju ovakav način vežbanja kao što su na primer gimnastičari ili MMA (Mixed martial arts). Bazične vežbe obuhvataju čučnjeve, sklekove, zgibove i svakako su svima poznate.

Kada radite vežbe sa sopstvenom težinom mnogo više grupa mišića pa čak i malih mišića stabilizatora je uključeno u rad  nego u radu sa tegovima kada izolujete i radite vežbe za 1 grupu mišića sa težinama, a njihovim razvojem smanjujete rizik od povređivanja. Mišići stabilizatori potpomažu glavnim mišićima da podignu veći teret. Vežbama sa sopstvenim telom moćićete da povećate fleksibilnost, koordinaciju, da dobijete određeni stepen snage pa i eksplozivnost. 

Ono što je svakako pozitivno za ovakav vid vežbanja jeste da ga možete izvoditi bilo gde i bilo kada, ne zahteva nikakve dodatne sprave ili veštine a ograničeni ste samo mogućnostima sopstvenog tela i vašim umom.

Rad na vežbama sa sopstvenom težinom omogućiće vam razvijanje snažne baze i preporučljiva je posebno za mlade koji tek ulaze u program vežbanja. Nemojte ih zapostavljati i dajte im šansu, probajte ih i uverićete se u njihovu korisnost.

Mapa sajta

Pretražite sajt

Prevedi stranicu

srendeitrues

Citati

"Pobednici traže načine, a gubitnici razloge." "Odustati od vaših snova znači prepustiti se dosadnoj svakodnevici!" "Ne ponesi se pobedom, ne ponizi se porazom" "Slavi svoje uspehe bez obzira koliko oni veliki ili mali bili!" "Ne osvrći se nikad iza sebe, neko te može prestići" "Igraj bez ikakvih prethodnih očekivanja, i verovatno ćeš biti iznenađen ukupnim trudom." "Uspeh nastaje kada se sretnu spremnost i prilika." "Ne možeš pobeđivati ako ne naučiš da gubiš" "Ja ne vjerujem da trebaš biti bolji od svih ostalih. Ja vjerujem da moraš biti bolji nego što si ikada mislio da ćeš biti.“

Kalendar vesti

December 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Brojač poseta

Danas91
Juče240
Nedeljno331
Mesečno4148
Ukupno670567

Currently are 40 guests and no members online